2022 Oscar “Popüler Kültür” Tahminleri 

LifestyleMarch 27, 2022
2022 Oscar “Popüler Kültür” Tahminleri 

Her sene çeşitli mecralardan, eleştirmenlerden veya arkadaşlarımızdan kimin kazanacağına dair aklımızda bir fikir oluşsa da şimdi Akademi’nin prestijli yüzü yerine bir başkasına odaklanıyoruz: 94. Akademi Ödüllerinde bizleri magazinsel olarak ne bekliyor? 

Milyonlarca kişinin izlediği kaliteli yapımların ödülleriyle buluştuğu gecede kırmızı halısıyla, ev sahipleriyle ve gaflarıyla Oscar; diğer ödül törenlerinden net bir şekilde ayrılıyor. Hollywood’un “mezuniyet balosu” olan törende çarpıcı tasarımların ve aşırılığın yanısıra draması bol bir geceye şahitlik ediyoruz. Gerek House of Gucci’nin aday gösterilmemesi gerekse Dune’un yönetmeni Denis Villeneuve’ün aday gösterilmemesi gibi birçok hayal kırıklığına uğratan aday listesiyle yıllar içerisinde reytinglerindeki inanılmaz düşüşünü çevirebilir mi bilemiyoruz. Ancak popüler kültür anlamında birkaç tahminimiz var. Bu arada üzülmeyin, her ne kadar Lady Gaga’yı ödülüyle göremeyecek olsak da ödül vermek için sahnede olacak. Oscar’a bir kala tahminlerimizi masaya yatırıyoruz.

1) Ukrayna Mesajı

Nasıl olacağını kestiremesek de törenin bir yerinde Ukrayna’ya destek mesajının geleceği, cumhurbaşkanı Zelenski’nin yakışıklılığı hakkında şaka yapılacağı ve Putin’e küfredileceği kesin. Bunu kadın komedyenlerin başını çeken Amy Schumer yapabilir. Nitekim kendisi bu sene üç ev sahibinden biri. 

2) Beyoncé?

Oscar adaylığı bulunan King Richard filmi, Williams Kardeşler dışında bir başka kadın figürü sahneye davet ediyor. Şu an kesinleşmese de Beyoncé’nin filmde seslendirdiği Be Alive şarkısını canlı olarak seslendireceği konuşuluyor. Performans; Venus ve Serena’nın çocukluklarında önemli bir yer olan Compton, California’daki bir tenis kortundan yansıtılacak. Filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday olan Will Smith’in de performansta yer alacağı söyleniyor. Beyoncé’yi canlı bir performansa izleyişimizin ardından yıllar geçmesiyle bu söylentiye daha da tutunuyoruz. Diğer bir isim de heyecanlandırmaya yetiyor: James Bond film müziğiyle Billie Eilish de sahnede yer alacak. 

3) İlklerin Töreni

Bir kadın yönetmenin birden fazla aday gösterilmesiyle (Jane Campion), Japon yapımı Drive My Car’ın ülkesinde bir ilki yaşatması ve Penelope Cruz-Javier Bardem ve Kirsten Dunst-Jesse Plemons çiftleriyle aynı yıl içinde iki çifti aday olarak görüyoruz. Bu ve daha birçok yaşatan 2022 Oscar, tarihe daha fazla ilk katabilir. Kristen Stewart veya Ariana DeBose’un kazanması halinde tarihte ilk defa queer biri ödül alabilir, CODA’daki rolüyle aday gösterilen Troy Kotsur kazandığı taktirde ilk defa sağır biri ödül alabilir ve Billie Eilish Grammy ve Altın Küre’nin ardından film müziğiyle “Triple Crown”unu kazanan en genç kişi olabilir. 

4) Euphoria Egemenliği

Euphoria karakterlerinden sadece Nate Jacobs yani namı diğer Jacob Elordi’yi sunucu olarak sahnede görecek olsak da hiç şüphesiz Euphoria cast’ı kırmızı halı tercihleri ve after partisiyle gecenin en çok konuşulanlarından olacak. Zendaya’nın stilini merakla takip ettiğimizden bu seneki tercihini dört gözle bekliyoruz. Aynı şekilde dizideki renkli ve aykırı makyaj furyası kırmızı halıda da devam edecek mi merak ediyoruz. 

Yanlış ismin açıklanmasıyla, Eminem’in sahneye çıkmasıyla, ev sahiplerinin monologuyla, ünlü 2014 selfie’siyle bir şekilde Akademi Ödülleri her sene o yılın “hot topic”i olmayı başarıyor. Bu sene de böyle olacağına şüphemiz yok. Biz törenin Zoom’dan gerçekleşmediğine mutluyuz, beklentimiz düşük. 

Author: Sıla Sağlam

RELATED POSTS