Bonne Reijn, Designer

PeopleJuly 1, 2016
Bonne Reijn, Designer

Eklektik ve son derece orjinal Bonne Suits markasının yaratıcısı Bonne Reijn’e göre herkesin hayatında, her tarza uyan bir takım olmalı.

Bay Bonne Reijn, size “Fakir Adamın Takımının Arkasındaki Adam” diyorlar. Bunun hakkında ne diyorsunuz?

Bir kaç ismim var; Bomba Rayan, the Stylegod, Nobbe, B100, Bbarkie, Bondert, fakir adamın takımının arkasındaki adam uzun bir takma isim ama doğru!

“Sorunlu” bir geçmişiniz olduğunu okuduğum. Genelde bunun yaratıcılığın tarifi olduğunu söylerim. Siz buna ne diyorsunuz?

Bilmiyorum. Ondan çok şey alıyorum. Sanırım kişiliğinize dayanıyor. Bazı insanlar güçleniyor, bazıları ise iyi bir geçmişe sahip ve harika şeyler yapıyorlar. Bence bu sizin değişikliğe ne kadar açık olduğunuz ve aklınızın ne kadar esnek olduğuyla alakalı. Ayrıca iyi bir geçmiş diye bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Bence doğduğumuz günden beri travma yaşıyoruz.

Neden takım elbise? Diğer sıradan giysilere göre daha mı fazla hayat taşıyor?

Ona takım elbise demeyin, daha çok bir üniforma gibi. Ben hayat okulunun üniformasını yapıyorum.

“Hayat okulu”nda ne öğrenmeyi umuyorsunuz?

Sabırlı, şefkatli, odaklı olmayı ve ben merkezci olmamayı.

İdolünüz / ilham periniz?

Kız arkadaşım Bonnie. Dünyadaki en tatlı, en masum insan.

Şu aralar ne okuyorsunuz / dinliyorsunuz?

Şarkıcı Laura Groves’a bayılıyorum. Bence harika. Onun dışında Dirty Fences en sevdiğim grup.

Sanırım “The Man in his High Castle,” Amerika fikrini ve 1962’de varolan köleliği işliyor, tabi Phillip K Dick de bir bilim kurgu yaratıcısı ve bilim kurgu ve ciddi romanlar arasındaki sınırı kırmaya çalışıyor. Yeni bir Bonne Suits koleksiyonu yaratırken siz de hayal gücünüzü böyle mi kullanıyorsunuz? Aklınız nasıl çalışıyor?

Hem de nasıl. Büyük bir bilim kurgu hayranıyım. Çok fazla fantazi ve hayal kuruyorum, bunlardan bir çok şey düşünüyorum. Arkadaşlarımın bir çoğu sanatçı. Ben sanatsal becerilere sahip değilim (resim yapmak, rap yapmak, dikiş dikmek vs.), bu yüzden benim için sanatçı arkadaşlarım bilim kurgu gibi. Ya da en azından arkadaşlarımın sanatsal formlarını gözlemlemek bende bir bilim kurgu romanının yarattığı heyecanı yaratıyor. Bu heyecan sayesinde yapabildiğim bir çok şeyi yapma gücünü buluyorum.

Sizin için 2015/16’da moda kültürünün dönüm noktası ne oldu?

Donald Trump’ın saçı. Lanet olsun o adama.

Sizce stil ve pop kültürü 2016’da nasıl değişecek?

Hiç bir fikrim yok. Açıkçası biraz korkuyorum.

Author: Duygu Bengi

RELATED POSTS