Amerika’da en çok saygısızlık gören kadın siyahi kadın. Amerika’da en az korunan kişi siyahi kadın. Amerika’da en çok ihmal edilen kişi siyahi kadın,” diyor Malcolm X ve sözleri en kızgın şarkı olan “Don’t Hurt Yourself”in içine işlenmiş. Zenci kadınlar ve güç – anahtar kelimeler ve Bayan Carter’ın sunduğu son görsel albüm Lemonade oldukça sinematik ve hayatının temsili niteliğinde, ya da biz öyle düşünebiliriz.
Eleştirmenler bu sinematik parça hakkında kararlarını verdiler, Bayan Carter’ın ”dünyanın halinden çok evliliğiyle meşgul olduğuna” kanaat getirdiler. Ancak, nasıl yargılarsak yargılayalım sonuçta bu, kadınlık, siyahi olmak, haklar için savaşmak ve saygı hakkında. Gerekli bir trend; eğer dürüst olursak, tüm feministler için bir ışık olan ve bu yolda ilerleyen bir kampanya olsa da olmasa da Clinton’ın adaylığını düşünebiliriz, ama bu başka bir hikaye. Ne olursa olsun günümüz şartları düşünüldüğünde zamanlama mükemmel, ve bilakis Beyonce, Lemonade ile tüm siyahi kadınlar için potansiyel bir aday olma statüsünü arttırıyor.
Albümün ‘görselliği’ hakkında konuşacak olursak, genç nesil siyahi kadınlar mesajlarını insanlara aktarıyor. Gurur duyduğu vitiligosu ile bilinen model Winnie Harlow (21), Beasts of No Nation ile Oscar alan 12 yaşındaki Quvenzhané Wallis bu isimlerden sadece bir kaçı. Lemonade’in özellikle dikkat çeken kısmı şiir saydığımız şeyin modern bir versiyonu olarak albümün aralarına yerleştirilmiş olan 27 yaşındaki İngiliz-Somalili şair Warsan Shire tarafından yazılmış ”konuşulan sözler”. Bu sözler Shire’ın belki de en çok bilinen eseri “For Girls Who Are Difficult to Love”dan adapte edilmiş: “You are terrifying / And strange and beautiful / Something not everyone knows how to love”.
Beyoncé Knowles Carter kesinlikle politik düzeyde hikaye anlatımı konusunda yeni bir standart oluşturdu. Beyoncé’nin feminizmi gelişiyor, ve politik sesi de bir o kadar yükseliyor. Lemonade, Beyoncé’nin halkın hayal gücü üzerindeki hükmünün bir göstergesi ve normal beklentileri aşan bir sevda. Bunu kim beğenmez ki?