Honestly, Nevermind

MusicJune 22, 2022
Honestly, Nevermind

Son stüdyo albümü Honestly, Nevermind ile daha önceki işlerinden oldukça ayrışarak house müziğe kayan dans hitlerini bizimle buluşturan Drake, çeşitli eleştirilerin de hedefi oldu. Hayranlarına bir sürpriz efekti yaratan bu albüme beraber göz atıyoruz.

Kanadalı rapçi Drake’i hepimiz daha çok ritmik, duygusal bazen de agresife kayan, ego-boost edici şarkı sözleriyle tanıyoruz. Sanatçıyı yakından takip edenler ise ilk işlerinden günümüze doğru ilerlediğimizde rap müzik hayranlarından aldığı eleştirilere aşinadır. Honestly, Nevermind adlı son stüdyo albümünde ise, Kanadalı sanatçının ağırlıklı olarak house müziğe bağlı kaldığını görüyoruz. 14 parçadan oluşan albümün prodüksiyonuna dahil olan Black Coffee, Carnage ve Gordo gibi isimler ise hip-hop’un ortak noktada buluştuğu melodik dans esintilerini açıklayan nitelikte. 

Drake’in 2017 yılında More Life albümündeki “Get It Together” parçasında house müziğin günümüzdeki bir numaralı isimlerinden Güney Afrikalı Black Coffee ile çalışmış olması, sanatçının yeni albümdeki tarzının 5 yıllık bir süreç sonucu geliştiğini de düşündürtüyor. Albümün bir anlamda en hit parçalarının house esintili Get It Together ve Passionfruit olması da bu yeni üretimlerinin bir nevi habercisi olmuş. Honestly, Nevermind’daki 21 Savage iş birliği içeren Jimmy Cooks ve Sticky klasik Drake sound’una daha çok hitap ederken, diğer parçalar lo-fi, house ve dans hitlerinden oluşuyor. Tabi ki bu ritimler Drake’in duygusal olarak işlenmiş şarkı sözleriyle birleşince “crying in the club” diyebileceğimiz bir tür ortaya çıkıyor.

Drake hayranlarının ön yargıyla yaklaştığı bu albüm, house müzik hayranlarının ise yüzünü güldürmüş durumda. Özellikle TikTok ve Twitter’da albüme olan beğenilerini dile getiren dans sevdalıları, yaz aylarının da gelmesiyle kendilerine baştan sona keşfedilecek yeni bir albüm bulmuş olmanın sevincini yaşıyor. Özellikle “Massive” yazın dans pistlerinin vazgeçilemez bir parçası olacağa benzerken, Drake’in rap hayranlarını kaybederken house camiasını kazandığına dair yorumlar da TikTok’ta sıklıkla dolaşıyor. 

Honestly, Nevermind albümünün tasarımcı ve kreatif Virgil Abloh’a bir ithaf niteliği taşıdığı Drake tarafından da açıklanırken, sanatçının projeye bakış açısındaki yenilikçi bakış açısının Abloh’tan aldığı ilham hissediliyor. Sanatçıların kendi sesini bulma süreçleri kadar, kariyerlerinde içinde bulundukları döneme dair tarz değişikleri de oldukça olağan. Bu albüm özelinde gördüğümüz gibi sanatçıları tek bir tür ile kodlamak bazı hayranları hayal kırıklığına uğratmış olabiliyorken, yeni tarzlara sahip müzikseverlerin takdirinin de sonradan kazanılmasına sebep olabiliyor. Anlayacağınız üzere tarzlar gelip geçici olabilirken iyi müzik her zaman baki!

Author: Dilan Günaçtı

RELATED POSTS