Sanatın hemen hemen her dalında eser veren ve bu işte oldukça başarılı olan Skepta, bu sefer de yaptığı resimlerle yeteneğini sergiliyor. Covid-19 salgını nedeniyle gösterileri iptal edilince, 2020 baharında resim yapmaya başladığını söyleyen Skepta “Tecrit ve içeride kalma hakkında bir şarkı yazmayacağını” bildiğini, farklı bir şey yapma tutkusu ile resim yapmaya başladığını anlatıyor. İlk ve tek resmi olan Mama Goes To Market’in oluşum anını, “Amazon’dan yağlı boyaları ve tuvali sipariş ettim, başladım.” şeklinde açıkladı. Eserin tamamen onun Nijeryalı hislerinden doğduğunu ve orada geçen çocukluk yıllarından ilham aldığını paylaşan Skepta’nın bu eseri yaratması yalnızca 7 gününü aldı. Afrika kökenlerinin önemini vurgulamayı seven ve bunu gururla yapan sanatçı, çocuklarının büyüme ortamı için de her zaman kültürel bir müzik, ona eşlik eden bir dans, giyilen kıyafetler ve yenen yemekleri asla ev ortamından eksik etmediğini anlatıyor. Aslında eserin yaratılışının hüzünlü bir bazı var, çünkü Skepta’nın dünya düzeni ve kültürü hakkındaki endişelerini de yansıtıyor. Örneğin her şeyin çevrimiçi satın alındığı bu dünyada kızının asla Afrika’daki bir pazara gidemeyeceği gerçeğini gün yüzüne çıkaran Skepta, bu endişeyi boyalarıyla tasvir ettiğinde ortaya Mama Goes ToMarket çıkıyor.
Aynı zamanda bu yılki Contemporary Curated partisinin bir parçası olarak satılan dokuz eser de bizzat Skepta tarafından özenle seçiliyor. Londralı sanatçı seçilen eserler hakkında “Sanatçılar Afrikalı olsun ya da olmasın, bende kültürüme ait hisler uyandırdılar ve benimle diyaloga geçtiler.” sözlerini ekledi. Skepta tarafından seçilen önemli eserler arasında SirFrank Bowling’in 1986 tarihli bir tablosu olan Simon Helps ve İngiliz-Ganalı ressam Lynette Yiadom-Boakye’nin bir portresi olan Addicktion yer alıyor.
Skepta’nın bu müzayededen sonra farklı bir resim yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor olsa da, eser hakkındaki yorumlar ve Skepta’nın bu başarısı gelecek için ışık tutuyor demek pek yanlış olmayacaktır.