#GucciGram Tian, Çin kültürüne ait motifleri farklı sanatçılar ile işbirliği içinde yorumlayarak, kültürel olguları ve çeşitli bakış açılarını bir araya getiriyor. Çince’de gökyüzü ve cennet anlamına gelen, sinekkuşu ve kelebeklerin yer aldığı kaligrafik çizgilerden oluşan Tian, Gucci’nin ikonik GG Supreme motifi ile baştan çıkarıcı bir flörte şahit olarak 2016 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarındaki aksesuarlarda hayat buluyor.
Markanın Kreatif Direktörü Alessandro Michele’nin küratörlüğünde sanatçılar, #GucciGram Tian projesinde kendi deneyimleri ve bakış açıları doğrultusunda Tian desenini çizimleriyle kaleme alıyor. Sanatçıların muhteşem eserleri ve yaratıcılıkları, sürreal bir dünyanın kapılarını ardına kadar açarak bizlerin de hayal kurmasını sağlıyor.
Gucci’nin 2015 Ekim ayında Shangay şehrinde gerçekleşen No Longer / Not Yet adlı sergisinde yer alan Cao Fei, bu sefer arka planda şehrin görüldüğü fotoğrafta; gezginliği ve Tian desenini birleştiriyor. Multi-medya video projelerinde uzmanlaşan Cheng Ran, öfkeli bir kedi yavrusunu kaleme alıyor. Kore ve Avustralya asıllı Jaesuk Kim, markanın Padlock model çantasını ağaçtan sallanan bir kadın çizimiyle birleştirerek, Tian’a mizahi bir dille yer veriyor. Charles Loh, çalışmasında gerçek çiçekler kullanıp Tian desenlerini arka plan olarak sunarken, adeta kusursuz bir tiyatro sahnesi yaratıyor. Endonezyalı Fajar P. Domingo, Tian’ın orijinal desenlerini alıp yeni bir algı içerisine oturtuyor: Siyah-beyaz kadın çizimi, Tian sayesinde renkli bir dünyaya giriş yapıyor. Yoshito Hasaka ise eserinde bir desenin desen olmaktan çıkıp, Tokyo’daki binalara yansımasını özgün bir şekilde ortaya koyuyor.
Asya’lı sanatçılar tarafından ele alınarak desenlerin kültürel köklerine geri dönüşünü kutlayan Instagram bazlı #GucciGram “Tian” projesi, sosyal medya çağının en önemli unsurlarından olan sınırları aşma yönünü destekliyor.